måndag 28 februari 2011

Jag drömmer om...

...sommar, sol, kaffe i hammocken, jordgubbar och grädde, smultron på strå. Jag drömmer om att dra på mig gummistövlarna tidigt en morgon för att gå ut och rensa ogräs (ja, faktiskt längtar jag till och med efter att rensa ogräs :-). Jag drömmer om att vattna alla våra blommor sent om kvällarna med vatten från sjön. Jag drömmer om att vakna tidigt på morgonen i sängen på sommartorpet, att springa snabbt ner på utedasset barfota i det daggvåta gräset för att sedan springa lika fort tillbaka och krypa ner i sängen igen för att värma fötterna. Oj, vad jag längtar efter sommaren!


En frusen vinterkram/ Åsa

lördag 26 februari 2011

När isen sjunger...

Att ha hund har många fördelar, den största fördelen är såklart att man måste gå ut i ur och skur. Eller ja... jag ska villigt erkänna att jag inte alltid hoppar högt av glädje de gånger vi måste gå ut tillsammans, hunden och jag. Att välja mellan en rask promenad i snöstorm och en mjuk soffa känns ju inte som ett svårt val egentligen... Men har man en liten lurvig svart sak med stora bedjande ögon så faller såklart valet på promenaden i snöstormen :-).

Vi bor precis intill en sjö och jag älskar att ta promenader med hunden utmed sjön. Både sommartid som vintertid.

Nu när det är så kallt, så är förstås sjön täckt av is. När vi går vår sista promenad för kvällen och allt är tyst och stilla och inga bilar hörs så hör man det. Ljudet. Ett dovt, mullrande, morrande, lite kusligt läte kommer utifrån isen. Man brukar säga att isen sjunger. Ljudet liksom vandrar över isen, ena stunden kommer det från ena sidan av sjön för att i nästa stund kommer det från den andra. Jag älskar detta ljud! Det är så vackert, men samtidigt lite sorgligt och ledsamt.

Har läst på lite vad detta är och hittade lite info på SMHI:s hemsida. Där står det att det är spänningar i istäcket som utlöser sprickor och veck och då kan man ibland höra isen "sjunga" eller "råma".

Ikväll blir det återigen en kvällspromenad tillsammans med min lurviga vän, utmed sjön för att lyssna på när isen sjunger...

Kram/ Åsa

Tulpanfrossa och hallfunderingar...

Och så var det lördag igen... Ja, jag skriver igen för jag tycker veckorna går så fort nuförtiden.

Jag gillar verkligen lördagar, det är nog min absoluta favorit bland veckodagarna. Även om jag för tillfället inte jobbar, så ger ändå lördagarna en känsla av skön ledighet. Det är skönt att vara tillsammans med hela familjen på helgen. Man behöver verkligen inte uträtta några stordåd enligt mig, det mysigaste är ju att bara få vara tillsammans och skrota runt.



Jag fortsätter att frossa i tulpaner i väntan på våren :-)

Jag fortsätter med min hallfunderingar. En ny hatthylla eftersöks som sagt med ljus och lykta och en ny skohylla måste vi ha. Fick tips igår av Fröken grön att bygga en egen. Och jo, det har jag funderat på, jag gillar egentligen att fixa och dona själv, men just hatthylla skulle vara skönt att hitta en färdig - befinner mig just nu i ett litet latmask-stadie :-). Men det är klart, hittar jag ingen som jag gillar, så får jag väl helt enkelt göra en själv. Vi får se.

Lägger in lite foton på hallen som den ser ut nu, efter att dom nya tapeterna har kommit upp.
Centrera


Ett gammalt skåp som jag har fyndat på loppis har målats vitt.
Det fungerar utmärkt som förvaring av mössor och dylikt. Korgarna är från Ikea.



Väggen i trappan ner till källaren har också fått samma tapet



På denna vägg ska hatthyllan sitta, när vi väl hittar någon...


Ha en riktigt mysig lördag!


Kram/ Åsa

fredag 25 februari 2011

Ett hav av jackor...

...som ligger slängda över en stol, är det första man möts av om man kommer hem till oss idag. Det ser inte vidare värst skoj ut. Jag är på jakt efter en vit hatthylla som kan passa i vår nytapetserade hall, men det är inte det lättaste att hitta kan jag meddela. Har åkt runt bland ett otal möbelaffärer idag, tillsammans med en son som inte alls tyckte det var skoj att titta på hatthyllor - konstigt eller hur ;-). Han tyckte det var fullständigt onödigt och ville istället åka och köpa godis till morgondagen. Konstiga prioriteringar kan jag tycka ;-).

Jag har inte hittat någon som jag tycker är helt perfekt, eller jo det finns en som jag verkligen gillar... Men det kostar närmare 2000 kronor och det tycker jag verkligen är för mycket... så jakten fortsätter i helgen. Håller tummarna för att jag hittar någon som kan funka, för vi är alla trötta på att rota runt bland alla jackor som ligger huller om buller...
Foto från www.em.com
Foto från www.mio.se



Ikväll blir det en lugn hemmakväll med familjen. Vi ska laga någonting med kyckling, vad vet vi inte ännu, men nåt smaskigt får vi hoppas att det blir :-).
Trevlig fredagkväll!
Kram/ Åsa

torsdag 24 februari 2011

En liten ängel...

...behöver vi väl alla ibland. För egen del vet jag i och för sig inte om jag har någon som håller sin vakande hand över mig. Men däremot har vi en liten ängel i trä som står här hos oss och ser allmänt söt och rar ut. Ängeln hittade jag på en loppis för länge sen.

Tänk vad mycket kul man kan ramla över på loppisar, både sånt man verkligen behöver och sånt man verkligen inte behöver. Men även det man kanske inte direkt behöver kan ju ändå vara nog så viktigt att köpa ;-).

Jag befinner mig just nu i ett "ut-med-allt-vi-inte-använder-tillstånd". Jag rensar ut ur skåpen och förundras över hur mycket konstiga och roliga saker jag har dragit med hem från olika loppisar. Ja, just då när jag köpte dom så var det naturligtvis alldeles nödvändigt och fullständigt självklart att just det skulle inhandlas! Men såhär i städartagen, så blir jag ganska förundrad över mig själv...

Oavsett så är skönt att emellanåt rensa ut i gömmorna tycker jag. Jag skänker alla saker som vi inte behöver, till en second hand butik (vissa saker har jag med all säkerhet inhandlat just där, men det gör ju inget. Snacka om återvinning!).

Jag försöker vara hård i min urgallring, fast det är ganska svårt :-). Vissa saker kan man ju bara inte göra sig av med, hur konstiga och meningslösa dom egentligen är.


En liten ängel, så rar och söt

Gulliga små troll. Ganska meningslösa egentligen, men jag
blir glad varje gång jag ser deras aningens tokiga uppsyn :-)
Kram/ Åsa

onsdag 23 februari 2011

Man kanske borde packa väskorna...

...och åka till varmare breddgrader i väntan på att värmen kommer hit? Nej, det ska vi nog inte vid närmare eftertanke - nu får vi nog hålla oss hemma och faktiskt invänta våren på riktigt.

Men jag måste erkänna att jag har en liten förkärlek till gamla resväskor och hattaskar. Den bruna resväskan tillhörde min mans farmor och farfar, så den vet vi ju lite om. Men de andra är loppisfynd och jag skulle gärna vilja veta vad dom väskorna har varit med om, vilka resor dom har gjort, vilka människor som har tummat på handtagen...




Söta små klistermärken på en av resväskorna vittnar om olika resmål
som makens farmor och farfar gjorde.





Kram/ Åsa

Kallt som sjutton...

...är det här idag, men jag känner ändå hopp om våren! Konstigt egentligen, för imorse visade termometern -21,5 grader ute. Fy bubblan! Och hur kan man känna hopp om vår då??? Jo, jag eldade i kaminen så det blev varmt som en bastu härinne, satte sen på kaffet, drog ner rullgardinen i köket och blundade - blundade och låtsas att det bara var en otäck dröm. Och jo, det funkade faktiskt riktigt bra - lite vårkänslor kom ändå fram :-).

Det är i och för sig väldigt vackert ute idag trots kylan, med rimfrost på träden och solen som skiner. Men jag längtar ändå något fruktansvärt efter de där dagarna, då fåglarna kvittrar som mest, när man kan sitte ute i trädgården och fika. När man får skrota runt i gummistövlar i trädgården och gå runt och planera o fundera vad man ska göra med trädgården. Kanske anlägga en ny rabatt där? Kanske flytta den busken dit? Kanske plantera ett träd där? Kanske önska mig ett växthus i födelsedagspresent? Jo, det vore fint det! Just ett växthus hör väl till en liten dröm som finns, men det är en sån där dröm som faktiskt kostar en hel del och som man inte bara gör sådär i ett nafs... Men, drömma måste man ju få göra...

Foto från willabgarden.se





Björkriset som jag tagit in har slagit ut. Härligt!






Kram/ Åsa

söndag 20 februari 2011

En glad överraskning...

...väntade på mig idag när jag loggade in här.

Fröken grön har skickat mig denna finfina award och skrivit så fina rader på sin blogg - jag blev så glad :-). Tack snälla Anna-Karin för dina fina ord och för denna utmärkelse! Det förgyllde absolut min söndagskväll :-).

Denna fina utmärkelse har till syfte att uppmärksamma favoritbloggar som har färre än 100 följare. Jag vill förstås gärna ge denna award vidare. Jag måste dock erkänna att jag inte har någon koll på hur många följare dessa två bloggar har, men jag skickar iallafall min utmärkelse vidare till:

Ljuva 50-tal och Fröken Ö

Fantastiskt fina bloggar båda två! Besök dom vetja!


Nu är klockan ganska mycket och egentligen är jag supertrött o behöver sova. Men jag har en hög tidningar här framför mig som jag inte har hunnit plöja igenom, så kanske att jag försöker hålla mig vaken en stund till. Jag älskar att krypa upp i soffan och bara vara, det är så mysigt... Dagarna nuförtiden är ganska intensiva och när jag äntligen landar i soffan på kvällskvisten så är det ganska lätt att fastna...

I skrivande stund ligger en snarkande hund bredvid mig i soffan - ganska gullig kan jag meddela :-).

Kram/ Åsa

lördag 19 februari 2011

Bland lingonris och snö...

...tog vi oss en promenad i skogen idag med sonen och hunden. Jättefint väder här idag - soligt och härligt! Här och var hade snön smält undan och man kunde skymta lite lingonris och blåbärsris. Det känns väldigt avlägset att tänka på när vi gick här och plockade både lingon och blåbär...





Tappert står blåbärsriset med "tassarna" i isen. Ser kallt ut :-)


Mitt i allt det vackra i skogen, så dök detta upp. Tja, vad ska man säga??? Vackert?
Nej, knappast! Men ändå såpass knasigt, så att jag var tvungen att knäppa en bild :-)

Ha en mysig lördag!
Kram/ Åsa

fredag 18 februari 2011

Med penseln i högsta hugg...

...en nyfiken liten son och en glad hund så försökte jag tappert måla lite härhemma idag. Vi får ju som sagt hantverksbesök här på måndag, så vi måste förbereda lite innan. Taket målade vi igår, det blev fint.

Idag var det dags att måla dörrfoder och lister, vilket förstås resulterade i att vår vanligtvis så väldigt svarta hund helt plötsligt fick vita tecken på ena örat och mitt på huvudet... Sonen var förstås tvungen att sätta handen just precis där den vita färgen just hade dragit förbi. Nåväl - det blev bra till slut, men färgen på hunden får jag inte bort :-)... jag får nog helt enkelt klippa bort det.

Jag har ingen målarbild att lägga in från dagens aktiviteter, men jag lägger istället in en bild på min lilla favoritkatt som står på en hylla här hemma. Den är ett loppisfynd, som så mycket annat i vårt hem, och jag tycker den är så fin där den sitter och ser söt ut med sin prickiga, röda, lilla rosett :-). Prickigt gillar jag!



Ha en mysig fredagkväll!

Kram/ Åsa

torsdag 17 februari 2011

Picknick...

...i det gröna lär väl få vänta ett tag till... Men tills dess kan man ju njuta av Marianne Westmans underbara keramik i serien Picknick. Önskar jag hade mer i samma serie, men än så länge har jag bara lyckats hitta den här lilla skålen med handtag och lock (fast locket är inte med på bilden). Eller iofs har jag väl sett fler att köpa, men då till helt hutlösa priser. Priset för denna lilla raring var ynka 45 kronor!!! Jag inser förstås att jag aldrig kommer hitta något Picknick-föremål till liknande pris :-).

Numera finns ju både tyg och bruksföremål i nyproduktion, men det är ju förstås inte samma känsla tycker jag.






Kram/ Åsa


onsdag 16 februari 2011

Förkylning och tapetsering...

Sonens förkylning har tydligen hoppat över till mig. Ont i halsen och allmänt trött är jag idag, men det är väl bara att bita ihop och dricka mycket te med honung i :-).

På måndag får vi hantverksbesök. Vår hall ska få nya tapeter och jag ser verkligen fram mot det. Vi har bestämt oss för denna tapet av Josef Frank. Jag tycker den är så vacker - man kan ju inte bli annat än lycklig när man ser den! Att mötas av ett hav av blommor varje gång man kommer hem - underbart!

Tapeten Vårklockor, av Josef Frank

Nu återstår bara att måla taket och alla lister tills på måndag. Vi får väl ägna helgen till det. Sen måste vi ju förstås köpa ny hatthylla, ny skohylla o lite bra förvaring... det drar förstås med sig en del ;-). Men kul ska det bli att fixa iordning!

Kram/ Åsa

tisdag 15 februari 2011

När jag var liten...

... så var jag en pysslig liten tjej. Jag älskade att hålla på att laga mat på låtsasspisen till alla gosdjuren och även till min familj. Delar av min söta dockservis har av någon oförklarlig anledning faktiskt hållit sig hel och den pryder numera vitrinskåpet i vårt köket.



Sonen är lika fascinerad, som jag var, av att laga mat på sin leksaksspis. Dock får han inte använda min gamla dockservis :-). Alla hans gosdjur brukar få något riktigt smaskigt att äta direkt på morgonen, tillagad av honom på leksaksspisen. Det tar med andra ord ganska lång tid innan vi kan sätta oss och äta frukost "på riktigt", för det ju faktiskt jätteviktigt att alla nallar, giraffer, kaniner och andra djur får mat först...


Den gamla dockvagnen ropade jag in på auktion. Sonen älskar den!


Plupp är väl en söt liten krabat :-)!

Trevlig kväll!

Kram/ Åsa

måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag...

... är det idag. Inget som vi egentligen firar nåt särskilt, men en bukett papegojtulpaner är ju aldrig fel :-).

Tycker det är så fint att ha blåbärsris tillsammans med tulpaner



Plockade in björkris idag och fick genast lite mer vårkänslor förstås. Busiga katten
tittade hastigt fram och fick också vara med på ett hörn :-)

söndag 13 februari 2011

Mums...

Det bidde ingen kaka till fikat, det bidde en pannkakstårta istället... Fylld med blåbär och hallon och så en klick grädde till - riktigt mumsigt.



Den gröna keramiken är min egentillverkade


Grädde serverad i den här skålen blir perfekt! Skålen är ett elevarbete av en student
vid Glasskolan i Kosta. Fantastisk charmig tycker jag den är

Fortsatt trevlig söndag!

Kram/ Åsa

Härligt, härligt...

...väder idag!!! Kallt som tusan, närmare -15 grader, men faktum är att inte ens jag kan klaga på vintervädret när det är som idag :-). Gick en långpromenad med familjen i solskenet och kunde förstås inte låta bli att ta med mig kameran.

Är väldigt sugen på att svänga ihop nåt smaskigt till fikat idag, får väl se om jag kan stå emot sockerjävulen som kommer fram emellanåt. Eller också kan man ju tänka att det är ju ändå söndag idag o det måste man ju fira med nåt gott, eller hur :-)???






fredag 11 februari 2011

Sluta snöa...

...skrek sonen imorse när han tittade ut genom fönstret. Han konstaterade ganska snabbt att det faktiskt inte hjälpte att skrika...

Snön har fallit nästan hela dagen idag också och våren känns väldigt avlägsen... Men det struntar jag i - här köps det tulpaner i stora lass och jag försöker att intala mig att våren är nära :-).








Får katter vara på bordet? Ja, om man är så här gullig så går det ganska bra :-)


En liten kvist från rododendronbusken i trädgården hade gått av. Jag hade inte mage att slänga den,
så nu står den i en vas härinne, har inte aning om den slår ut inomhus


Trevlig helg!

Kram/ Åsa

torsdag 10 februari 2011

Snö, snö och åter snö...

Idag har det snöat nästan hela dagen här. Det är ju i och för sig inte konstigt att det snöar i februari. Men med tanke på att det legat snö på backen sedan november månad så är jag sååå trött på det. Snälla, snälla kan det inte komma lite vårvärme snart!

Har idag varit med sonen på bibblan och lånat ett gäng böcker, vi avslutade kvällen med att läsa "Mamma Mu bygger koja" :-). Lånade också lite böcker till mig - trädgårdsböcker förstås. Ska drömma mig bort och planera vad som ska göras i trädgården när säsongen drar igång.

Lägger in lite foton från sonens rum - de små akvarellerna tycker jag är så söta. Speciellt den lilla råttan som sitter på ett pelargonblad.