torsdag 31 mars 2011

En liten glimt...

Här kommer en liten glimt av hur kaklet i vår kök ser ut. Det är inte riktigt färdigt, det kommer en snickare hit imorgon och gör lite finlir. När det är klart på riktigt, så lägger jag in lite fler bilder och lite före och efter bilder. Men så här ser det alltså ut just nu.

Kaklet är stort, hela 60 cm brett. Det påminner lite om Perstorpsskivans mönster Virrvarr tycker jag. Den översta bilden blev lite missvisande i färgen. Det ser nästan ut som kaklet är blått, men det är det inte. I verkligheten är det typ mörkgrått med vita streck. Den nedre bilden är lite mer rättvis i färgen.

Jag lägger som sagt in fler bilder när det är lite mer klart.




Ha en fin kväll!


Kram/ Åsa

onsdag 30 mars 2011

Hantverksbesök och trädgårdsarbete...

Idag har vi haft hantverkare här - igen... Det känns om det inte var länge sen vi hade hantverkare här som satte upp tapeten i vår hall. Och nu är det alltså dags igen. Denna gång är det kaklet i köket som ska bytas.

Jag har tidigare berättat om den klåpare till hantverkare som satte upp kaklet i vårt kök för 5 år sen - nu ska det som sagt upp nytt. Idag har han knackat bort det gamla kaklet och satt upp gipsskivor och imorgon kommer plattsättaren och börjat sätta upp det nya kaklet. Det ska bli spännande att se, när det är klart lägger jag förstås in lite bilder här på bloggen :-).

Sonen tyckte att det var väldigt festligt med hantverksbesök och ville gärna prata typ hela tiden med den stackars killen. Så vi fick helt enkelt hålla till i trädgården idag för att hantverkaren skulle kunna få lite arbetsro :-).

Jag fick mycket gjort i trädgården idag, vilket var skönt. Har fortsatt mitt räfsande och nu ser det riktigt prydligt ut. Våra krokusar har faktiskt till och med blommat över och nu har tulpanblad kommit upp lite här och var. Våren kommer fort när det väl tar fart och det är så underbart!


Vår lille Zorrosudd älskar att lufsa runt i trädgården.

Kram/ Åsa



tisdag 29 mars 2011

Besök hos hästen...

I helgen var vi och hälsade på min kära syster med familj. Min syster har häst, så vi tog en sväng till stallet för att hälsa på. När jag var yngre red jag på ridskola och det jag minns mest därifrån var att jag typ alltid frös om fötterna...

Lika kallt tycker jag än idag att det är i stall, fy bubblan - man fryser ju fötterna av sig... Jag minns verkligen varför jag tappade sugen när det gällde hästar, brrr..... Men jag ska villigt erkänna att dom är väldigt söta och särskilt systers häst är en otroligt mysig och gosig varelse :-). Men kallt i stallet är det minsann...




Ett fint gammalt badkar stod bredvid stallet. Tänk om man fick köpa detta, lämna in det för ommålning och sätta på nya tassar. Vilken dröm det skulle vara att ha detta att bada i!

Kram/ Åsa

lördag 26 mars 2011

Dom stackars små blommorna...

Idag skulle jag kolla till mina små blommor som jag har övervintrat i vårt garage... Det finns värme i garaget, så det brukar gå fint. Hrmmm.... tja, vad ska jag säga... Mina pelargoner har väl i ärlighetens namn sett bättre dagar och det var bara att inse att det blir till att köpa nya...

Däremot så såg mina övervintrade hortensior faktiskt ut som om dom hade klarat sig. Det kommer lite nya gröna blad på dom redan nu, så om jag bara ger dom lite ny jord och en slatt vatten så kommer dom säkert igen.

Men pelargoner det måste jag som sagt köpa nya. Men för att vara uppriktig så brukar jag inte skämma bort mina blommor så mycket, så jag får väl skylla mig själv :-).







Kram/ Åsa

fredag 25 mars 2011

Gulligt torp och en Marimekkoväska...

Om man tar en långrunda utmed sjön när man är ute och promenerar här, så kommer man till en jättefin plats. Det finns ingen väg dit, utan bara upptrampade små stigar som man följer. Där växer gammal bokskog och det känns lite trollskt på något vis. Jag älskar denna plats - lugnt och fridfullt och det är väldigt sällan man möter någon.

Om man står ute på en liten udde, så ser man ett gulligt litet torp på andra sidan sjön. Jag brukar ofta stanna till och titta på det lilla torpet - det ser så fint och idylliskt ut där det ligger precis intill sjön.





Idag har vi varit en sväng till stan och inhandlat olika saker som man bara måste ha... typ en Marimekkoväska ;-). Dyr som tusan, men jag har gått och suktat efter den så länge så idag slog jag till. Det är en likadan väska som bilden nedan, fast min är svart. Hur kan man bli glad av en väska? Tja, inte vet jag - men glad är jag :-).

Foto lånat från Förr


Kram/ Åsa

torsdag 24 mars 2011

Räfsa, räfsa...

...o räfsa lite till... Idag har sonen och jag varit ute nästan hela dagen. Sonen har lekt och jag har räfsat bland grenar och sågspån. Nu börjar det likna något i trädgården och alla tallgrenar är samlade på ett ställe och allt som ska klyvas till ved är samlade på ett annat. Nu återstår bara att räfsa upp allt sågspån och allt småskräp. Sen återstår också förstås bara det lilla (!) arbetet att köra hit en container o slänga alla grenar och sedan att klyva all ved... Men det tar vi en annan dag...

Imorgon tar vi fram utemöblerna - för nu är det minsann vår! Så det så! Idag var det faktiskt riktigt varmt här och soligt. I och för sig blåste det massor, men det var varma vindar så det gjorde ju inget. Sonen somnade tidigt ikväll utmattad av all frisk luft :-). Själv sitter jag nu här framför datorn och känner att det hettar lite på kinderna, solen har minsann tagit lite idag och fräknarna har kommit fram direkt :-).

Har inga bilder från dagen, men jag lägger in en från gårdagens promenad utmed sjön. Livsnjutaren Zorro strosar runt och tycker livet är härligt :-).





Må så gott!
Kram/ Åsa

onsdag 23 mars 2011

Med ryggsäcken i högsta hugg...

...och varm choklad, bullar och bananer nerpackade begav vi oss ut i naturen. Jag, hunden och sonen gick en långpromenad utmed sjön i solskenet. Det blåste ganska mycket här idag, men var riktigt varmt och skönt i solen ändå. Vårkänslorna börjar komma ordentligt och den varma chokladen smakade fantastiskt gott i solskenet.

Lurvhunden var på sitt bästa humör, eftersom han fick springa lös och busa av sig. Jag plockade in ett gäng videkvistar - det om något ger iallafall mig verkligen hopp om våren :-).

Lite bilder från dagen:






Kram/ Åsa



tisdag 22 mars 2011

En hund som rymmer...

Ja, vi har en liten busig, glad och nyfiken hund som har kommit på att det är väldigt skojigt att springa in i grannarnas trädgårdar. Vare sig vi eller grannarna tycker att det är lika skoj som bushunden tycker... På två sidor av vår trädgård har vi häck planterad, så där smiter han förstås inte ut, men de två andra sidorna av trädgården är öppna och där ser han sin chans att utforska världen...

Vi har länge funderat fram och tillbaka på vilket slags staket vi ska sätta upp. För ett staket är ett måste har vi konstaterar (om vi nu inte vill fortsätta att skena runt som skållade troll och jaga vår lilla svarta lurviga bushund... och det vill vi inte längre kan jag säga ;-)...).

Vår trädgård är en naturtomt med mycket sten och ganska kuperad, med andra ord inte så lätt att smäcka upp vilket staket som helst i. Vi har haft ett otal gubbar här från olika byggfirmor som har gått och kliat sig i huvet o inte kunnat svara på hur man kan lösa detta. Det har kännts som att vi har världens mest komplicerade trädgård, vilket jag inte tror att vi har :-).

Nu har vi tröttnat på att höra att "det här blir svårt", "jag undrar hur man ska lösa detta" och "ja, här måste vi ju in med maskiner, vi måste gjuta och det blir jättedyrt" osv....

En snilleblixt fick vi häromdagen - varför inte en gärdesgård?! Gärdesgårdar har man ju i alla tider satt på dom mest kluriga ställen i skog och mark! Sagt och gjort - vi har nu luskat runt för att hitta någon som arbetar med detta gamla hantverk. Och nu har vi hittat honom! Jippi! "Kuperad trädgård med mycket sten - inga problem" sa killen när jag pratade med honom. "Det löser vi"! Härligt - precis vad jag vill höra!

Sagt och gjort - nu är det bestämt! En gärdesgård blir det och med en liten grind vid ett ställe, eftersom vi går ut där ibland för att komma ner till sjön. Innan midsommar har killen sagt att han ska fixa det - jag längtar!!! Och jag tror att det kommer bli så fint! Det smälter ju in i trädgården på ett väldigt naturligt sätt. Och jag ser så fram emot att slippa jaga hund mer :-).



Bild lånad från Naturaktiviteter

Ha en fin dag - här lovar dom 10 grader och sol - vi får se om det stämmer :-).

Kram/ Åsa


söndag 20 mars 2011

Söndag...

Söndag idag och vi är lite trötta efter gårdagens kalas som blev hellyckat! Vi åt och åt och åt och åt... Ja, det var mat till ett helt kompani men det var så fantastiskt gott med den småländska buffén! Vi avslutade måltiden med en efterrättsbuffé bestående av hemmagjord ostkaka (nej, jag hade inte gjort den, utan det var vår favvorestaurang som hade gjort den - magisk!), tårta, och kakor... Jag behöver kanske inte säga att vi knappt kunde röra oss efter allt smaskande :-).

Det var kul att träffa alla, det är inte ofta vi lyckas samla ihop hela vår släkt samtidigt. Fullt hus med andra ord och kusinerna levde rövare och busade runt - ljudnivån var liksom högre än vanligt ;-).

Det var ett väldigt lyckat 40-årskalas!





En önskan kom från Annelie att jag skulle berätta lite om min keramik. Kul att du vill veta mer om det Annelie, jag ska absolut berätta mer. Just för tillfället så ligger min tillverkning lite i träda dock, men jag ska ta med mig kameran till verkstaden och ta lite bilder, så att ni får titta in där också. Så håll utkik!
Ha en fin kväll!

Kram/ Åsa


lördag 19 mars 2011

Penséer och kalas...

Nej, nu ger jag upp. Jag struntar i att det har snöat massor här igen och att våren känns mer än lovligt avlägsen...

Nu har jag köpt penséer och minipåskliljor och planterat dom i en kruka som nu står ute vid vår ytterdörr. Näpp - jag tänker inte dalta med dom och ta in dom över natten utan dom får klara sig bäst dom vill. För nu har jag bestämt att det är vår! Så det så!






Idag ska vi har storkalas härhemma. Maken fyllde 40 år i veckan och nu idag ska det firas med släkten. Trevligt ska det bli och gästerna kommer när som helst så jag tittar bara in här som hastigast idag. Maten har vi beställt från vår favoritrestaurang och dom kör ut maten till oss idag - superservice! Dom har helt gudomlig mat! Idag ska det bjudas på småländsk buffé och ostkaka till efterätt. Tårta blir det också förstås. Ser fram mot en härlig dag med våra familjer!

Ha en fin lördag!
Kram/ Åsa



onsdag 16 mars 2011

Kökshanddukar att bli glad av...

Lite nya kökshanddukar med glada mönster, inhandlades häromdagen på Åhléns. Tänkte att lite vårfärger i köket kunde liva upp :-).



Idag skiner solen från en blå himmel - underbart. Vi ska strax ta på oss kläderna och gå ut i det vackra vädret. Ska väl fortsätta mitt projekt "städa-upp-bland-allt-tallaris" tänkte jag. Sen tänkte jag faktiskt också putsa fönsterna idag - dom är så fruktansvärt smutsiga så nu står jag inte ut att se dom längre...
Ha en fin dag alla!
Kram/ Åsa

tisdag 15 mars 2011

Våren är på gång...

Trots bitande kalla vindar som blåser här hos oss idag, så har några modiga krokusar slagit ut. Intill husväggen såg jag att dom stack upp - helt underbart! Nu är våren på gång på riktigt.

Välkommen säger jag, du är oerhört efterlängtad lilla vår :-)!



Kram/ Åsa

måndag 14 mars 2011

Fint för både ögat och magen...

Idag inhandlades lite fröer inför årets växtsäsong. Nu längtar vi bara tills det blir så varmt så att vi kan så våra små fröer... Vi har ett trädgårdsland där vi brukar odla potatis, morötter, bönor, sockerärtor, dill, sallad och lite annat smått och gott. Blomfröerna kommer plantera vi lite överallt i trädgården, vi har en hel del rabatter på olika platser i trädgården. Vår trädgård är ca 1600 kvm stor, så det får plats med mycket blommor :-)!





Ha en fin kväll!
Kram/ Åsa

söndag 13 mars 2011

Teknikens under...



Jag är inte särskilt gammal, inte enligt mig själv iallafall :-). Men tillräckligt gammal för att faktiskt känna mig riktigt ute när jag nu sitter och försöker lära mig min nya iPhone... Tänkte i min enfald att det var enkelt att lära sig, men det är det inte... Så jag känner mig som sagt som en mossig tant som sitter och ojjar mig över tekniken...

Nåväl - jag fortsätter att leka med min nya teknikpryl och hoppas att jag ska lära mig att ringa från den ;-).
Kram/ Åsa

fredag 11 mars 2011

Målarmästare och utmaning...

Målarmästaren har jobbat vidare idag :-). Idag målades resten av väggarna färdiga. Maken åkte iväg till sitt jobb tidigt, tidigt imorse och redan när klockan var strax över 7 hade jag och sonen smaskat i oss frukosten färdigt. Så efter det grabbade jag tag i färgpyttsen igen och fortsatte mitt målande av väggar. Lite hysteriskt tidigt kanske, men är man pigg så är det ju bara att sätta igång :-).

Nu är iallafall alla väggar som skulle målas färdiga och väldigt vita. Får väl se hur länge den vita färgen håller sig vit denna gång ;-).

Idag fick jag en utmaning av Annelie som har den jättemysiga bloggen Zinkhjärtat. Tack Annelie :-). Titta in hos henne om ni inte tidigare har gjort det - där finns mängder med inspiration att hämta, massor med mysigt pyssel och finfina bilder!

Utmaningen går ut på att skriva ner 8 saker om sig själv och sedan skicka utmaningen vidare till 8 bloggare som har färre än 100 följare. Man ska även länka till den som har gett dig Utmaningen.


Så här kommer då 8 saker om mig...

1. Har blivit mamma på ett helt underbart, spännande sätt. Genom adoption. Lång väntan, mycket frustration och ovisshet innan allt var klart - men sååå värt varje sekund av väntan nu när vi har vår älskade, efterlängtade son här hos oss :-).

2. Älskar mörk choklad med mint - måste ta en liten bit varje dag annars dööör jag...

3. Tycker om struktur i vårt hem, men misslyckas alltid... Här är det grejer överallt och ingenstans, men jag fortsätter att försöka få ordning på grejerna :-).

4. Impulsiv. Kommer jag exempelvis på att jag vill måla om i köket, så måste jag göra det typ samma dag...

5. Älskar vår trädgård, har alltid massor med grejer på gång och mycket tankar om vad man skulle kunna göra.

6. Omtänksam.

7. Våren är min absoluta favorit av årstider.

8. Hatar orättvisor.

Jag skickar Utmaningen vidare till följande mysiga bloggar som ger mig mycket inspiration och glädje:

1. Fru Vallmo
2. Lövkojan
3. Fröken Grön
4. Mysigt Hemma
5. Randiga Tråden
6. Ljuva 50-tal

Ja, jag vet att det egentligen skulle vara 8 bloggar som jag skulle skicka Utmaningen vidare till... Men helt ärligt hade jag inte fler bloggar på lager just nu, med färre än 100 följare... Nåväl - det går kanske bra ändå :-).


Ha en fin fredagkväll!

Kram/ Åsa

torsdag 10 mars 2011

Energin har återvänt...

Jag vet inte om det är våren som faktiskt är på väg, som gör att jag känner mig så full av energi... Jag orkar liksom ta tag i såna där saker som tidigare bara har väntat på att göras...

Idag bar det av till färgaffären och där inhandlades vit väggfärg till kök och delar av hallen. Ja, hallen har ju som jag tidigare berättat om fått den fina tapeten Vårklockor av Josef Frank, men vi har en annan del av hallen som har vita väggar. Vi målade väggarna vita i kök och hall för ca 5 år sedan när vi flyttade in. Jag kan säga att de väggarna är liksom inte så vita längre... Väldigt opraktiskt med vita väggar egentligen, men fint är det tycker jag.

Så sagt och gjort, idag målades väggarna i köket om och det blev jättefint - och vitt :-). Imorgon ska resten målas. Kul att fräscha upp lite härhemma.

Jag plockade ner en del grejer från väggarna när jag målade, bland annat den här lille rara pojken från Goebel. Den tycker jag så mycket om, den satt tidigare på väggen hos min farmor och farfars sommarstuga och jag har alltid tyckt så mycket om den. Nu finns den här hos mig och jag blir glad varje dag när jag ser den. Ett pekfinger på pojken har gått sönder någon gång, men i övrigt är den i fint skick.

Imorgon ska jag sätta upp min lille rara pojke på väggen igen i köket - på en alldeles nymålad fin vägg.




Kram/ Åsa

onsdag 9 mars 2011

Ut med det gamla, in med det...

...nya ska det väl vara egentligen? Jag kör istället rakt av på "ut med det gamla, in med det gamla" :-).

Jag har ju haft storrensning här hemma och skänkt en massa grejer till en loppis. Jätteskönt att göra sig av med saker som man inte använder och behöver! Men jag måste erkänna att det gapar lite tomt i vissa skåp...

Som av en slump åkte jag idag förbi min favoritloppis och såg att dom hade öppet. Vilket sammanträffande ;-). Jag var ju tvungen att stanna till och gå ett varv för att se om det fanns nåt kul. Och det fanns det såklart!

En liten telefon/hallhylla i typ Stringmodell och en kaffepanna inhandlades. Hyllan kostade bara 50 pix och kaffepannan ungefär lika mycket- inte så mycket att fundera på med andra ord.





Ha en fin dag!
Kram/ Åsa

tisdag 8 mars 2011

En ursäkt för att...

...kunna smaska i sig en semla, kan iallafall inte jag motstå :-).

Idag är det fettisdagen och det inhandlades förstås semlor till oss härhemma. Semlorna intogs tillsammans med kaffe och under tystnad. Vi köpte dom på vårt favoritkondis och dom var verkligen goda - och stooora :-).



Imorgon ska jag försöka hitta ett stativ till min systemkamera. Inte en aning om vad jag ska ha för variant eller vad det kostar. Dom kanske är jättedyra? Ja, hur som helst så vill jag köpa ett. Jag får väl bege mig till någon av dom stora, men ack så opersonliga, elkedjorna för att se vad dom har.


Kram/ Åsa

måndag 7 mars 2011

Adjö tallarna...

När vi flyttade in i vårt hus för ungefär fem år sen, så växte det väldigt många tallar i vår trädgård. Jag kan i skrivande stund inte minnas exakt hur många det var, men ca 12-15 stycken. Hur stora som helst var dom, så vid varje storm så höll vi andan och bad en stilla bön att inte tallarna skulle ramla på något hus. En tall föll faktiskt vid en storm och landade precis bredvid grannens garage... Då bestämde vi oss för att nu ska dom bort...

Sagt och gjort så började vi lite försiktigt att ta ner några stycken. Året därefter togs ytterligare några ner och sådär har vi hållt på. I november förra året fällde vi dom sista fem tallarna. Med trädgården full av kapade tallar och tallris överallt, så föll den första snön. Sen har det ju som vi alla vet varit en riktig vargavinter, så all snö har som tur är dolt allt elände.

Nu har ju snön börjat smälta, vilket förstås är skönt. Men nackdelen är att man nu ser eländet igen... Så igår och idag har vi försökt att släpa ihop allt ris i en hög och all ved som ska huggas i en annan hög. Det finns mycket kvar dessvärre, men när vi väl har släpat ihop allt så ska ta hit en container för att slänga allt ris i.

Nu längtar jag till våren och sommaren ännu mer, för nu är jag väldigt nyfiken på hur detta kommer påverka växtligheten. Vi har ett hörn av trädgården där växterna inte växer, det var på den platsen där dessa fem nedtagna tallarna stod. Bland annat står en liten ynklig syrénhäck där och stampar o växer aldrig till sig. Det ska som sagt bli spännande att se om den växer till sig nu när den inte behöver konkurrera om näringen i jorden med de gigantiska tallarna.


Här syns en liten del av vår trädgård, med träd och ris som ligger huller om buller.
Bakom skymtar vår finfina sjö och grannens lilla gäststuga.



Ha en fin eftermiddag!

Kram/ Åsa


söndag 6 mars 2011

Kattliv...

Vi har två katter i vårt hem. En gul liten kille som är ganska busig och full av tokiga påhitt och en stor svart lurvig tjej som är lugn som en filbunke mest hela tiden. Gemensamt för dom båda är att dom sover typ hela dagarna - som katter i allmänhet gör mest med andra ord :-).

Jag tänker att jag gärna skulle vilja vara katt för tillfället, att få lägga mig ner och sova mig dagarna igenom fram tills dess att våren kommer på riktigt. Tänk vad underbart det vore att få krypa ner i bingen nu och vakna upp i april...





Helgen har varit mysig och lugn. Vårt besök åkte hem i eftermiddags till sonens stora besvikelse. Men han blev på bättre humör efter lite bus ute i trädgården i solskenet.

Imorse ropade sonen "mamma, mamma vad är det där?" och pekade på väggen i hallen. Det han såg var solstrålarna som föll in genom fönstret och solen som lyste på väggen... Ja, vad ska man säga... Detta måste ju verkligen vara ett bevis för att vi inte har haft alltför soliga dagar på sista tiden ;-)...


Kram/ Åsa

lördag 5 mars 2011

Solen värmer...

...mot kinden idag. Idag har vi plussgrader här och det har vi inte haft på väääldigt länge. Helt underbart! Jag tog mig en härlig långpromenad med hunden och var faktiskt tvungen att ta av mig vantarna för att jag blev så varm. En konstig känsla, efter att ha gått och frusit konstant i flera månader.

Försökte ta några foton på hunden när vi var ute, men han är liksom inte så lätt att ta kort på. Jag provade här hemma när vi kom innanför dörren, men han bara gäspade och såg allmänt uttråkad ut... Nåväl, här kommer iallafall en bild på tråkmånsen :-).



Vi har gäster idag som stannar till imorgon - trevligt, trevligt! Nu ska jag laga köttgryta och ris. Sen vore det ju smaskigt med någon efterrätt, men känner att jag har lite idétorka. Får se vad vi hittar på. Kanske har du något tips?


Ha en mysig lördag!
Kram/ Åsa



fredag 4 mars 2011

Härliga fredag...

Ja, jag gillar verkligen fredagar. Idag har jag inhandlat ett fång blommor som nu står på köksbordet. Ranunkel är en så vacker blomma tycker jag, så skir och rar. De finns ju även att köpa i kruka, men jag tycker dom vissnar direkt. Så det blev snittblommor istället.





Kvällen tillbringas i soffan och det obligatoriska fredagsmyset är framdukat, bestående av kaffe och mörk choklad, saft, popcorn och ostbågar. Just nu tittar vi på det något hysteriska barnprogrammet Amigo. Programledaren är helt tokig, men faktiskt väldigt rolig - det tycker även vi vuxna :-).

Ha en mysig fredagkväll!
Kram/ Åsa

torsdag 3 mars 2011

Emalj...

En kastrull, en liten skål och en kaffepanna i emalj i serien Lotus, av Grete Prytz Kittelsen är några av mina loppisfynd som jag tycker särskilt mycket om. Jag älskar denna serie och skulle mer än gärna ha fler saker i den. Det är dock inte så ofta man ser dom på loppisar, men jag håller mina ögon öppna förstås. När man minst anar det :-).


Dagen har hittills bestått av såna där tråkiga "vardagsmåsten" såsom tvätt, disk och städ. En promenad i ett gråmulet superruggigt väder tillsammans med en glad hund och en arg son gjorde dagen ännu skojigare... ;-). Ja, så är väl vissa dagar - men det är ju inte alltför skoj att försöka gå en prommis med en liten skrutt som bara lägger sig platt på marken, skriker och vägrar gå ;-).

Ja, ja - snart dags för en stor kopp extra starkt kaffe :-)!

Kram/ Åsa

onsdag 2 mars 2011

En härlig dag...

...har det varit idag. Lugn och skön och inget särskilt som var tvunget att göras. Sonen och jag bakade bullar i eftermiddags - det var riktigt smaskigt! Halva satsen gjordes med vaniljfyllning och andra halvan med kanel. Det är ju bra att göra två olika smaker, för då måste man ju provsmaka desto fler :-).



Kram/ Åsa

Barnsligt förtjust i...

...gamla reklamaffischer är jag. Tycker dom är otroligt charmiga och roliga. Nedan är ett litet axplock ur ett par gamla tidningar som jag har fyndat på loppis.

Den nedersta av bilderna är en stor affisch som vi har på en vägg i vår trappa härhemma. Den fyndade jag faktiskt i ett flerfamiljshus som jag bodde i en tid. Uppe på vinden i ett hörn bland en massa skrot låg affischen dammig och bortglömd. Först vågade jag inte riktigt norpa åt mig den, men sen kom jag fram till att jag faktiskt gjorde en god gärning. Jag bevarar ju ett kulturarv :-).







Gårdagen var ganska intensiv med flera timmars bilkörning, trevliga möten med trevliga, kloka och intressanta människor och en massa glada barn som lekte, stojade och stimmade. När sonen och jag kom hem på kvällskvisten, så var vi både glada och trötta. Idag ska vi nog mest hålla oss hemma och pyssla lite. En slappardag med andra ord!


Ha en fin dag!

Kram/ Åsa