söndag 31 juli 2011

Kvällspromenad i trädgården...

Jag tog mig en kvällspromenad i trädgården ikväll. Det regnade tidigare ikväll och en lätt dimma hade sänkt sig - det var helt magiskt vackert! Och jag kunde förstås inte låta bli att fiska fram kameran och ta lite bilder.Ha det gott!


Kram /Åsa

onsdag 27 juli 2011

Muggar...

Idag var det julafton här. Jo, det är säkert! Idag var en glasyrugn klar och varje gång jag öppnar en färdig glasyrugn så känns det faktiskt som julafton. Med stor förväntan öppnar man locket, försiktigt, försiktigt... Man kan aldrig riktigt säkert veta hur resultatet har blivit. Idag var det mesta i ugnen bra, så det kändes kul förstås.

Jag lägger in bilder på några muggar som kom ur ugnen idag - alldeles rykande färska :-).

Dom här muggarna väntar på bränning.

Hoppas allt är bra med er!


Kram /Åsa

lördag 23 juli 2011

Bloggtorka...

Semestertider och bloggtorka råder numera. Jag har gått in i semesterlunken och tar mig inte riktigt tiden att skriva här på bloggen så ofta just nu. Vi slappar och njuter av lediga dagar. Vi umgås med fina vänner och vi gör små utflykter lite här och var. Härligt!

Det växer så det knakar i trädgården, både ogräs och annat :-). Jag delar perenner och flyttar till mina nygrävda rabatter. Mycket grävande blir det.Det som hände i Norge igår är förstås helt ofattbart och fruktansvärt... Mina tankar går till alla offer och deras anhöriga... Hemska, mörka värld...


Kram /Åsa

söndag 10 juli 2011

Jordärtskockorna växer...

I år har vi testat att odla jordärtskockor. Har aldrig gjort det tidigare, men jag såg på tvprogrammet Trädgårdsfredag och där menade dom att det var sååå enkelt. Och enkelt måste jag väl verkligen säga att det var, jag pluttade helt enkelt ner ett gänt knölar i våras och nu är blasten lång och ståtlig. Vi har ännu inte skördat några, men jag får nog dra upp en planta snart o kolla om det växer nåt där under jorden :-).

Jordärtskockor är min favorit - det är bara sååå gott - gott att ha i en potatisgratäng eller att rosta dom i ugnen tillsammans med andra grönsaker. Eller varför inte en krämig jordärtskockssoppa - slurp!Jordärtskockorna växer så det knakar


Hoppas ni har haft en fin helg!Kram /Åsa

torsdag 7 juli 2011

Våffelfika och smultron på strå

Idag tog vi en promenad till fiket som ligger nära oss. De har bara öppet sommartid och det är så fint där. Omgivningen omkring är magiskt vacker - gammal bruksmiljö med många fina gamla byggnader. Vi satt ute i trädgården och smaskade i oss nygräddade våfflor med sylt och grädde o sörplade kaffe o saft. Kaffet serverades i gamla söta kaffekoppar med fat, såna där som farmor serverade kaffe i. Mysigt, Mysigt!Sonen kunde inte vänta tills besticken var framdukade, utan högg in på våfflan direkt :-).


På vägen hem hittade vi massor med smultron vid vägkanten. Vi hade inget att plocka i, så vi fick helt enkelt trä upp dom på strå.


Kram /Åsa

tisdag 5 juli 2011

Trädgårdsdrömmar...

Hej på er!

Sitter och funderar på vad mitt nästa projekt i trädgården ska bli. Det finns förstås massor att ta tag i, men frågan är vad jag ska prioritera först. Gräva ännu en rabatt kanske, eller varför inte plantera lite nya buskar och träd i vår bortglömda hörna av trädgården? Eller ska vi kanske skippa trädgårdsjobbet ett tag framöver och måla om våra fönsterfoder på huset som vi har tänkt? Orkar inte ta tag i något egentligen känner jag, vill bara sitta och sörpla kaffe och ta det lugnt... Hmmm - vid närmare eftertanke så tror jag att jag fortsätter med det :-).

Lägger in lite bilder från gårdagens kvällspromenad utmed sjön tillsammans med vår busiga hund.


Ha en fin dag!


Tack förresten för era gulliga kommentarer till förra inlägget. Jag blir så glad :-)!


Kram /Åsa