torsdag 15 september 2011

Award

Fina Ute med den mysiga bloggen Fru Vallmo, har gett mig en Award. Tack snälla Ute!

1. Varför bloggar du?

Jag började blogga mest för att jag tyckte det verkade kul. Nu är min tanke att bloggen framöver ska fungera lite som reklampelare för min keramik. Fast i ärlighetens namn uppdaterar jag tyvärr inte min blogg så ofta nuförtiden - jag får nog ta mig i kragen :-).

2. Vilka bloggar följer du?
Oj, jag följer många bloggar. En del ser ni här i listan brevid, men sen följer jag vissa som faktiskt jag har glömt att lägga in här ser jag :-). Bland annat finfina keramikbloggar och bloggar som handlar om renovering av gamla hus (jo, jag har en förkärlek till gamla hus och blir så inspirerad och imponerad av människor som renoverar med varsam hand).

3. Favoritfärg?
Vet inte om jag har någon direkt favoritfärg faktiskt. Ena dagen är det vitt, andra turkost, nästa dag grön...

4. Favoritfilm?

Det finns ju så många bra filmer men filmen "Festen" tyckte jag var fantastisk - jobbig och sorglig, men bra. "Glasblåsarens barn" är en annan favorit.
"Sånger från andra våningen" av Roy Andersson är en film som jag verkligen är faschinerad av. Faktum är att en av scenerna spelades in på Gotland i ett kalkbrott. Där sökte regissören massor med statister till en scen - och eftersom jag bodde på Gotland vid detta tillfälle, så tog jag och några kompisar chansen att hänga på. Vi var statister i denna scen (och nej, vi var inte ensamma om man säger så, där var massor av statister i denna scen). Det var häftigt att vara med och se lite bakom kulisserna och Roy Andersson verkar vara en sympatisk person.

5. Vilket land/vilka länder drömmer du om att besöka?
Åh, jag skulle mer än gärna åka till Peru eller Chile. Tror det är fantastiskt vackert där. Sen finns det ju många platser på jorden, som man gärna skulle vilja besöka förstås. Men det skulle bli en alldeles för lång lista :-).

Jag ska egentligen skicka denna Award vidare, men jag bollar istället ut den här. Den som vill får mer än gärna nappa på detta och berätta lite mer om er själva :-).

Ha en fin söndag!

Kram /Åsa

söndag 4 september 2011

Hösten är här...

Jag tog mig en kvällsrunda utmed sjön med lilla hunden förut. Även om det har varit väldigt varmt idag, så märks det att hösten är här. Jag såg gäss flyga i ett V - är det verkligen så att dom flyttar nu? Redan? Tycker att det känns tidigt!





Jag försökte fota lilla hunden, men han behagar inte att sitta still länge kan jag meddela. Det finns ju sååå mycket spännande att kolla på och att nosa runt bland :-).

I övrigt har jag ägnat helgen till trädgårdarbete. Jag har delat perenner så det står härliga till - delat, flyttat, grävt, grävt och grävt. Fint blir det, men jobbigt var det :-).


Kram /Åsa

torsdag 1 september 2011

Äppelmos, äppelkaka, äppelkräm...

Vi har dessvärre inga äppelträd som bär en massa frukt än. Vi har två träd som är relativt nyplanterade och på dom kommer det bara några få äpplen i år. Denna avsaknad av äpplen i vår trädgård har resulterat i att vi får äpplen från höger och vänster av släkt och vänner. Fantastiskt snällt och vi tackar och tar emot...

Men nu inser jag att vi faktiskt måste göra någonting med alla äpplen som vi har fått, innan de blir dåliga. Så häromdagen gjorde jag äpplekaka, igår gjorde jag äppelmos, idag gjorde jag äppelkräm... och ändå så har vi massor med äpplen kvar som vi måste göra någonting med, men idéerna börja tryta. Kanske ska man prova att göra egen äppeldricka, det kanske blir smarrigt. Ja, det måste jag nog testa!





Kram /Åsa