fredag 25 november 2011

Min hemsida...

Äntligen är min hemsida klar. Min kära make har filat och snickrat på den, supersnällt! Och nu är den klar som sagt och publicerades nu ikväll. Välkomna att besöka den http://www.asalisaskeramik.se/

Idag har jag varit på Smålands museum och ställt upp mina saker inför söndagens julmarknad. Det känns så skönt att vara klar med det. Morgondagen ska ägnas åt välbehövlig vila inför söndagen - det var länge sen jag hade en helledig dag! Underbart!

Lägger in en bild från dagen:




Så nu håller jag tummarna för att det kommer mycket folk på söndag och att många vill handla keramik :-).

Kram /Åsa

måndag 21 november 2011

Adventspyssel

Idag har jag adventspysslat lite - jag har putsat alla fönster och planterat hyacinter och amaryllis. Så mysigt! Även om det inte finns en enda gnutta snö här ännu, så börjar faktiskt adventstämningen infinna sig.

Jag har jobbat som en galning sista tiden, men just i skrivande stund kan jag inte göra så mycket mer än att bara vänta. För just nu tuffar en ugn på i källaren och den ska jag öppna imorgon bitti. Förhoppningsvis blir det lyckat. Sen är det bara att sätta igång nästa ugn - så ett par dagar framöver så kommer det vara varmt i min verkstad.

Typiskt nog så har jag blivit sjuk också förstås - helt fel tidpunkt kan jag säga... Jag har inte tid att vara sjuk nu! Först en dum halsfluss som kom helt olägligt och nu har en superduperförkylning hoppat på mig. Jag kurerar mig så gott det går och håller tummarna för att jag blir bättre till söndag. För sjuk kan jag inte vara då förstås. Jag sörplar te med honung och tar en slurk glögg emellanåt - det hjälper säkert :-).



Kram /Åsa

söndag 20 november 2011

Jobb i verkstan...

Oj, vad jag är dålig på att uppdatera bloggen. Jag får skylla på att min tid inte riktigt räcker till, jag önskar att dygnet hade lite fler timmar just nu.

Jag jobbar på för fullt i verkstaden inför 1:a advent, då jag kommer finnas på Smålands museums julmarknad med min keramik mellan kl. 11-17. Jag hoppas att det kommer mycket besökare förstås. Välkommen dit du också :-)!




Kram /Åsa

onsdag 2 november 2011

Dagar i november...

Ja, vad gör man av dagarna i november månad? För egen del höststädar jag trädgården emellanåt, tar in utemöblerna och tackar för den här säsongen. Och så är jag glad så länge snön håller sig borta ;-). Jag älskar snö i och för sig, men vill absolut inte ha så mycket som förra året. Herregud - man gjorde ju inte annat än att skotta...

Vi skördar jordärtskockor också, dom är superfina och stora. Mumsen! Det finns en del kvar i trädgårdslandet som vi ska plocka upp framöver. Smaskens att göra soppa på bland annat.


O sen jobbar jag på som en tok i keramikverkstan. Inte många lediga stunder just nu för min del - jobbar jag inte på mitt andra jobb, så är jag i verkstan och sätter snurr på drejskivan, glaserar eller något annat som måste göras. Kul är det, men jag känner mig samtidigt lite pressad och stressad. Det är mycket jag måste hinna med innan jul. Men fantastiskt roligt är det :-).



Kram /Åsa