söndag 8 januari 2012

Ser du löven för alla träden?


Foto: Martin Jämtlid

Nu när julen är över och dagarna börjar återgå till det vanliga med jobb och dagislämningar, så finns det också något annat som upptar mina tankar. Jag kan nämligen numera titulera mig "lövmakare". Det ni! Och vad sjutton är en lövmakare då?

Jo, i år firar Hemslöjden i Sverige 100 år och det ska uppmärksammas över landet på lite olika sätt.

På Liljevalchs konsthall kommer man ha en utställning som ska heta: Ser du löven för alla träden?. 2000 utställare kommer vara med på denna kollektiva utställning och vi alla har fått en stomme av ett löv som man får dekorera i vilket material man vill.

Varje person som deltar ska göra sitt eget löv som sedan monteras på en trädstam. Tillsammans med 19 andra löv bildar mitt löv ett träd som inte är något annat likt. Totalt kommer 2000 löv att skapas, vilket innebär att 100 träd kommer att visas på Liljevalchs sommaren 2012.


Jag har mitt löv här i källaren, men än så länge står det bara och väntar på att få tas om hand. Jag har många funderingar och tankar om hur jag ska dekorera det, har inte bestämt mig ännu riktigt för hur jag ska göra. Men helt klart blir den ju dekorerad med keramik, men kanske också något annat material - tovad ull jobbar jag en del med, så det kanske det blir. Vi får se.

Det ska bli väldigt kul att få vara med på en utställning på Liljevalchs!


Kram /Åsa

tisdag 3 januari 2012

Knappt så har det nya året börjat...

...förrän längtan efter våren kommer. Längtan efter vitsippor i backen och långa skogspromenader bland fågelkvitter. Längtan efter fika i trädgården och solen som värmer mot kinden. Jag vet, jag vet - det är länge kvar innan man kan plocka vitsippor, men längta kan man ju alltid göra :-).

Julledigheten har varit skön - sådär lagom inbokad med släktkalas med kaffe, gränslöst många kakor och väldigt god mat. Nu är det nya året här med löfte om att försöka att inte käka lika fullt så många kakor och godsaker ;-).




Hoppas ni har haft en fin jul- och nyårshelg!


Kram /Åsa