söndag 27 maj 2012

Morsdags-fika...


Firar Morsdag gör vi inte här direkt, men en fin teckning fick jag av sonen och det värmer förstås mitt mammahjärta.

Vi smaskade i oss hemmagjord jordgubbs- och rabarberpaj med hemmagjord vaniljsås o drack kaffe ur hemmagjorda keramikmuggar :-).

Vaniljsåsen gjorde som sagt själv, enbart för att den färdiga var slut i affären. Men nu kan jag säga att jag aldrig, aldrig någonsin igen ska köpa färdig vaniljsås, för fy tusan vad underbart god den hemmagjorda blev. Slurp!

Hoppas ni har haft en fin Morsdag!

lördag 5 maj 2012

Ko-släpp och vackra vyer...

Vi började dagen med att åka och kolla på kosläpp. Herregud, säger jag bara... Vi var inte direkt ensamma kan man säga - otroligt mycket folk var där och trängdes. Men bulle och mjölk smaskade vi i oss och sen kom kossorna i full galopp. Lille sonen tyckte det var väldigt festligt när dom sprang runt som tokar. Och jag tyckte väl också att det såg sött ut. Men jag kan inte låta bli att tycka synd om dom stackars djuren som har stått inne så länge. Inte konstigt att de har spring i benen...

 

 
Efter att ha studerat de studsande kossorna, begav vi oss till Korrö hantverksby som ligger i Tingsryds kommun.  Vi strosade runt och njöt av miljön och åt en oförskämt god och lyxig lunch. Har ni inte varit där förut, så åk dit! Otroligt vacker miljö, fantastisk restaurang med gudomlig mat, finfina gamla byggnader, fint hantverk i Färgeriet och en härlig lanthandel. Kanske, kanske, kanske kommer min keramik finnas till försäljning där framöver... Jag håller tummarna för detta, för det är ännu inte klart, men jag återkommer med besked när jag vet :-).




Kram /Åsa

onsdag 2 maj 2012

Sommarvärme

Konstigt är det, men pang så blev det sommar. Ja, nästan iallafall. Sommarvärme har det varit här i ett par dagar, solen skiner och det börjar grönska. Helt underbart är det!

Tvätten hänger ute och torkar och vi äter middag på verandan och jag längtar efter semester :-).





Kram /Åsa