söndag 8 januari 2012

Ser du löven för alla träden?


Foto: Martin Jämtlid

Nu när julen är över och dagarna börjar återgå till det vanliga med jobb och dagislämningar, så finns det också något annat som upptar mina tankar. Jag kan nämligen numera titulera mig "lövmakare". Det ni! Och vad sjutton är en lövmakare då?

Jo, i år firar Hemslöjden i Sverige 100 år och det ska uppmärksammas över landet på lite olika sätt.

På Liljevalchs konsthall kommer man ha en utställning som ska heta: Ser du löven för alla träden?. 2000 utställare kommer vara med på denna kollektiva utställning och vi alla har fått en stomme av ett löv som man får dekorera i vilket material man vill.

Varje person som deltar ska göra sitt eget löv som sedan monteras på en trädstam. Tillsammans med 19 andra löv bildar mitt löv ett träd som inte är något annat likt. Totalt kommer 2000 löv att skapas, vilket innebär att 100 träd kommer att visas på Liljevalchs sommaren 2012.


Jag har mitt löv här i källaren, men än så länge står det bara och väntar på att få tas om hand. Jag har många funderingar och tankar om hur jag ska dekorera det, har inte bestämt mig ännu riktigt för hur jag ska göra. Men helt klart blir den ju dekorerad med keramik, men kanske också något annat material - tovad ull jobbar jag en del med, så det kanske det blir. Vi får se.

Det ska bli väldigt kul att få vara med på en utställning på Liljevalchs!


Kram /Åsa

4 kommentarer:

 1. Grattis :) Spännande och roligt! Det ska bli kul att se vad du hittar på!

  SvaraRadera
 2. Åh, så spännande det där låter!
  Ser fram emot att höra/se mer om det framöver.
  Ha en fortsatt fin helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Men oj vilket makalöst träd det kommer att bli av alla dessa olika löv! :) Väntar med spänning att få se hur ditt löv blir och jag är helt säker på att det blir både vackert och speciellt! :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 4. Wow, grattis!
  Så spännande det låter och verkligen en utmaning :)
  Ser fram emot att få se det framöver, kram Marie-Louise

  SvaraRadera