onsdag 1 juni 2011

En dag i solen...

Helt underbart vackert väder har det varit här idag. Precis lagom varmt, klarblå himmel och en sol som värmer sådär perfekt.

Jag klippte gräset förut och svor återigen över allt vårt gräs... Mitt projekt "bort-med-gräsmattan" fortsätter, jag anlägger rabatter i typ hela trädgården. Undrar om det blir mindre jobb egentligen :-).

Nere vid vår sjö har kanadagässen fått ungar. Så söta!!! Dom är roliga dom små liven, för dom är två familjer som håller ihop. Två mammor och två pappor och 20 (!) små ulliga, gulliga dunbollar som simmar omkring i vår sjö. Väldigt klokt att gå samman för att skydda sina små tycker jag.
Rabatten på framsidan av vårt husOrmbunkar är vackert. Bredvid står en smultronschersmin - doftar underbart när den blommar!Detta är en del av mitt projekt. Bilden blev inte så bra, men jag har grävt en stor rabatt som nu väntar på blommor eller buskar, har inte bestämt mig riktigt. Överst har jag lagt en massa gräsklipp - dunderkur för växterna.

Ha en fin dag!
Kram /Åsa

4 kommentarer:

 1. Jätte fina rabatter!
  Funderar också ibland på om det är så smart att hela tiden anlägga nya rabatter... verkar ibland som mer arbete än klippa gräset, men sedan påminner jag mig om att det i alla fall blir vackert och oftast är roligt att pyssla med.
  Hur gör du för att kommentera på annat sätt? Finns det flera varianter?
  Ha en fin kväll!
  Ullis

  SvaraRadera
 2. Vilka härlig rabatter! Och dina fina jätte vallmo. I år är andra år att jag planterar dem men har inte lyckats än. Vi har köpt ifjol en gräsklippare där man kan sitta på, nu finns det plötslig många frivilliga som vill klippa gräsmattan.
  Kram på dig! Ha en fin kväll! Ute

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt och det ska vara fler dagar som tur är:).

  Ja, det gäller att hinna med att fylla alla rabatter också, känner igen problemet.

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 4. Härliga rabatter! Gillar kullerstenarna jättemycket, - tänk vad det piffar upp med sten i en trädgård. Jag gräver också nytt tätt som oftast, men vi har fortfarande massvis med gräsmatta kvar. Klippte gräset i måndags, och det ser redan långt ut, puh...
  Nu är det dags för långledigt, hurra! Ha en riktigt skön Kristi Himmelsfärdshelg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera