fredag 27 maj 2011

Mitt företag...

Idag kom min första leverans med råmaterial, sedan jag startade mitt företag. Kul! Nu har jag en massa ny lera och nytt glasyrmaterial, så nu är det bara att kavla upp ärmarna och jobba på i verkstaden.

Jag har många tankar och idéer om hur jag ska nå ut på marknaden, men först måste jag förstås få snurr på min produktion. Ni lär förstås få följa det som händer i min verkstad här på bloggen framöver.

Att jag började med keramik en gång i tiden var mest en slump. En kvällskurs gav mig blodad tand och efter många år på olika kvällskurser på olika ställen i Sverige, så började jag arbeta som lärling hos en keramiker i Dalarna. Jag arbetade som lärling hos honom i lite drygt 1 år och lärde mig massor. Efter min tid som lärling flyttade jag söderut och delade där keramikverkstad med ett gäng tjejer. Sen flyttade jag igen och skaffade då en egen keramikverkstad i ett hantverkskollektiv. När vi köpte hus för ca 6 år sedan, flyttade jag hem min verkstad till vår källare. Det är perfekt att ha verkstaden hemma.

Fram tills nu har jag haft min keramik som hobby, men för ett tag sedan startade jag alltså ett eget företag. Det känns bara superkul och spännande! Många säger att det är modigt, men jag vet inte om jag är särskilt modig. Jag bara kände en dag att vad fasiken, man lever bara en gång och då vill jag verkligen satsa på det jag brinner för.

Så här är jag nu - ett nystartat företag, massor av idéer och mycket energi! Nu håller jag tummarna för att det ska gå bra med allt förstås.

Jag lägger in lite bilder från min verkstad, välkomna att kolla runt.
Min drejskiva är en riktig klenod. Den är gammal (hur gammal den är vet jag dock inte) och är gjord av teak. Den går som en klocka så jag har ingen anledning att byta ut den.Alster som väntar på glasering och bränningArbetsplatsen


Ugnen
Leror och glasyrmaterialGlasyrmaterialSkål som väntar på glasering och bränning

En bild av alster jag gjorde under min tid som lärling hos en keramiker i Dalarna

Ha en fin helg!Kram /Åsa
8 kommentarer:

 1. Så läckert det ser ut, Åsa!
  Jag tycker det är riktigt coolt att du satsar fullt ut på din passion. Jag har alltid varit lite avundsjuk på folk som kan dreja, har provat flera gånger och inser varje gång att det inte är så lätt som det ser ut.
  Ser fram emot ännu fler bilder framöver!
  Ha nu en riktigt skön helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Härligt! Det ska bli så kul att få följa din väg i ett nystartat företag. Är som många svag för keramik och eget skapande i alla former. Det är oftast så otroligt mycket mer "jobb" med allt än vad många förstår.

  Ser fram emot att få se mer. Vad spännande det måste kännas :).

  Ha en fin helg, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 3. Men vilka vackra ting du skapat!! Du har helt rätt i det att man lever bara en gång. Varför då inte göra det man "brinner" för, det man längtar efter. Ugnen ser sprillans ny ut och allt är står i ordning. Kanske har flera före dig suttit vid den drejskivan och skapat med sina händer, och sitt hjärta :)

  SvaraRadera
 4. Hej Åsa,
  vad jag har väntat på det här inlägget! ;) Så kul och spännande. är helt imponerad vad du kan, jag hoppas att du gör också lite nätförsäljning i framtiden!
  Jag är faktiskt lite avis att du har hittat ditt, du brinner för, så långt har jag inte kommit än!

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Ute
  PS: Nu har vårt fasttelefon dött ;) Får se vilken häck/terassplattar det blir här ;)
  PSPS: Fin header förresten.

  SvaraRadera
 5. så roligt Åsa! Det ska bli så spännande att få följa ditt företag här på bloggen! Ha en härlig fortsättning på helgen!
  Ullis

  SvaraRadera
 6. Så roligt att få kika in, både här på bloggen och i din verkstad!! Blir glad när jag läser att du tagit steget att starta eget! Jag gjorde detsamma nu i år och det är det bästa jag någonsin gjort! Önskar dig all lycka till!!!

  På återseende:)
  Mvh Milla

  SvaraRadera
 7. Hittade hit via Ullis gröna och sköna. Gud så spännande med eget! Ser fram mot att se dina alster, de du visar här ser jättefina ut :-)

  SvaraRadera
 8. Hej! Tack för ett inspiererande blogg! Jag funderar på att starta en egen keramikverkstad, och vill gärna höra dina tips gällande ugnar!
  Såg att du hade Kittec-ugn - är du nöjd med den? :) Fördelar? Nackdelar? Och framförallt hur mycket yta tar den?

  Tack på förhand

  Maria

  SvaraRadera