måndag 23 maj 2011

En helg på torpet...

Helgen har vi tillbringat på torpet. Ingenting stod på schemat, det gör det aldrig när vi är på torpet och det är fantastiskt skönt. Man lagar lite mat, strosar runt i trädgården och drar lite ogräs, dricker kaffe och äter goda kakor... Lata dagar med andra ord. Men ändå känner jag mig trött... Skulle behöva sova en vecka i streck tror jag, men det är kanske svårt att ordna :-).

Vår fasta telefon har lagt av, och för ett tag sedan kom en reparatör o skulle försöka fixa felet. Han bytte någon sladd i ett elskåp här utanför och sen funkade telefonen som den skulle - i några få dagar... sen la det av igen. Idag kom så dom skulle fixa detta igen och nu räckte det minsann inte att byta någon sladd. Nu drog dom fram mätinstrument för att mäta var i marken det fanns en kabel som var trasig. Dom gick fram och tillbaka i vår trädgård och i grannens trädgård.

Efter ett tag knackade dom på dörren och meddelade torrt att felet kanske fanns i en kabel som var nergrävd under vår fina aroniahäck som växer på framsidan av vårt hus... "Isåfall måste vi gräva upp häcken" sa dom kallt... "Men det får ni bara inte", svarade jag! "Då är jag hellre utan fast telefon"... Dom fortsatte att mäta med sitt mätinsrument dom gick fram och tillbaka och såg allmänt bekymrade ut... Men sen stannade dom helt plötsligt upp i grannens trädgård och mätte länge, länge. Hoppet väcktes hos mig - och efter en liten stund knackade det på dörren och dom meddelade att felet fanns på grannens mark. Under hans relativt nylagda stensättning...

Jag måste erkänna att jag är superglad att dom inte behöver gräva upp vår häck :-). Men jag förstår förstås om grannen inte blir lika glad när han nås av denna nyhet... Men, men - vad är väl ett par stenplattor mot en finfin, uppvuxen aroniahäck? :-).

Lägger in lite bilder från torpet.
Ha en fin kväll!
Kram /Åsa

5 kommentarer:

 1. Åh, vilka härliga bilder! Och det låter som en skön helg! Ibland blir man trött bara av att man varvar ner.
  Ha en fin kväll!
  Ullis

  SvaraRadera
 2. Låter som en ljuvlig helg! Ert lilla torp är verkligen underbart.

  Fel på telefonledningen är aldrig kul, - sånt ska bara fungera. Kan berätta att vi aldrig brydde oss om att installera "landlina" när vi flyttade till Solhäll permanent förra sommaren. Det funkar lika bra att bara ha mobiltelefoner!

  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Så härligt att ha ett sånt ställe att verkligen bara kunna koppla av på!

  Ja jag håller med, grannen kan ju relativt snabbt lägga tillbaka plattorna men en häck tar ju flera år, fast kul är det ju inte förstås :).

  Ha det fint, kram

  SvaraRadera
 4. Ja absolut att häcken är viktigare !! Vackra bilder, ser helt underbart ut och jag blir lite avis :)

  SvaraRadera
 5. Vilken drömställe ni har där! Det ser ju så idylliskt ut! Tröttheten och sjukdomar överkom mig oftast när jag har "tid" för det, typ när jag är ledig (typ igår, jag har varit fruktansvärt trött och hade svårt att komma igång)
  Vilken tur att häcken får vara kvar, att häcken växer upp igen tar ju mer tid än att lägga plattorna.
  Ha en fin tisdag!

  SvaraRadera