onsdag 23 februari 2011

Kallt som sjutton...

...är det här idag, men jag känner ändå hopp om våren! Konstigt egentligen, för imorse visade termometern -21,5 grader ute. Fy bubblan! Och hur kan man känna hopp om vår då??? Jo, jag eldade i kaminen så det blev varmt som en bastu härinne, satte sen på kaffet, drog ner rullgardinen i köket och blundade - blundade och låtsas att det bara var en otäck dröm. Och jo, det funkade faktiskt riktigt bra - lite vårkänslor kom ändå fram :-).

Det är i och för sig väldigt vackert ute idag trots kylan, med rimfrost på träden och solen som skiner. Men jag längtar ändå något fruktansvärt efter de där dagarna, då fåglarna kvittrar som mest, när man kan sitte ute i trädgården och fika. När man får skrota runt i gummistövlar i trädgården och gå runt och planera o fundera vad man ska göra med trädgården. Kanske anlägga en ny rabatt där? Kanske flytta den busken dit? Kanske plantera ett träd där? Kanske önska mig ett växthus i födelsedagspresent? Jo, det vore fint det! Just ett växthus hör väl till en liten dröm som finns, men det är en sån där dröm som faktiskt kostar en hel del och som man inte bara gör sådär i ett nafs... Men, drömma måste man ju få göra...

Foto från willabgarden.se

Björkriset som jag tagit in har slagit ut. Härligt!


Kram/ Åsa

4 kommentarer:

 1. Lät som en bra taktik - synd att jag inte kan göra detsamma! :-)

  SvaraRadera
 2. Ett fint litet växthus skulle jag med vilja ha! Och en damm med fisk och en liten bro och grönsaksland och rosengård och... Hmmm, tror inte vår tomt räcker till för allt jag vill ha!
  Önskar dig en skön onsdagkväll! - När du vaknar imorgon är du en dag närmare våren!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Så det är så man ska göra, får väl prova med en gång :). Växthus står högt på min lista också eller ngn form av kombinerat uterum/orangeri men vårt hus och tomt vi har just nu är inte anpassat för det tyvärr.

  Läste om hantverkarna och jag tycker du gjorde så rätt som sa ifrån. Det är era pengar som gör att de har lön och då ska de göra vad de har lovat! Vi har ju fått vårt badrum återställt efter fuktskada och jag är visserligen nöjd med slutresultatet (mer bilder kommer när piffet är på plats :)) men att det ska behöva ta mellan v44 och v8 att få det klart är höjden. Man får verkligen stå på sig så det var skönt att höra att fler har problem så att säga.

  Oj det blev en låååång kommentar :).

  Ha det gott, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 4. Åh så härliga bilder, ett växthus eller ett Orangerie står på min önskelista också.

  Kram Elvira

  SvaraRadera