fredag 15 april 2011

Söta små krukor...

Jag gillar att fynda på loppisar. Nu har jag i och för sig befunnit mig i ett rensa-ut-allt-som-jag-inte-måste-ha-stadie. Mycket som jag har samlat på mig på bland annat loppisar genom åren, kan numera inhandlas på olika loppisar eftersom jag har skänkt tillbaka grejerna :-). Återvinning så det förslår :-).

En sak som jag tycker är skoj, är gamla fina blomkrukor. Den här som står i vårt köksfönster är nog inte så gammal egentligen, men jag tycker det är charmig. En liten blyg pelargon står där just nu och försöker växa sig stor och ståtlig.Morgondagen ska tillbringas med gummistövlar på och spaden i högsta hugg. Här ska det grävas! En ny rabatt håller på att anläggas, en stooor sådan, så här ska det grävas bort grässvål så det står härliga till. Vi har en ganska kuperad trädgård och det är inte det lättaste att klippa gräset här. Vad gör man då åt saken??? Jo, man odlar upp eländet med blommor så slipper man klippa gräs.

Många tycker att det kräver mer arbete med rabatter än att klippa gräs, men där håller jag inte alls med. Jag hatar att klippa gräset, det är sååå trist! Mitt tips är att plantera blommor tätt, tätt, så syns inte ogräset och då behöver man ju inte ligga på alla fyra och rensa ogräs (inte så ofta iallafall). Så - bort med gräset, så att du slipper gräsklippning och fram med blommorna istället! Det är min melodi!

Kram /Åsa

4 kommentarer:

 1. Bra tips!
  Ha en produktiv och solig dag!
  kram

  SvaraRadera
 2. Absolut, fram för fler rabatter :)! Men visst är det jobbigt att gräva fram en ny, gjorde detsamma i höstas men det är det värt!

  Jättesöt kruka!

  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 3. mycket bra melodi! Jag gillar inte heller gräsklippning men tycker faktiskt att det kan vara riktigt avkopplande att ligga i rabatterna och rensa ogräs! Jätte söt kruka!
  Ha en fortsatt skön helg och lycka till med nya rabatten!
  Ullis

  SvaraRadera
 4. I min fantasi så är krukan från sent 60-tal. Vilket ju är ganska gammalt ;) Fin är den iaf!

  SvaraRadera