onsdag 27 april 2011

Vårstädning på torpet...

Gårdagen tillbringade jag och sonen på familjens sommartorp. Vårstädning stod på schemat och den största utmaningen var att undanröja alla spår efter dom små söta (hrmm) mössen som har hälsat på under vintern. Jo, jag tycker dom är söta att se på (utomhus...), men dom behöver ju inte lämna så hiskeligt mycket spår efter sig, om dom nu nödvändigtvis måste gå in i huset... Ja, ja - sopa golv, våttorka golv, dammtorka överallt, piska mattor osv gjorde vi. Nu doftar hela huset rent, så nu kan vi börja tillbringa tid där igen.

Här pratar jag torp på riktigt alltså, här finns ingen el och inget rinnande vatten. Mysigt, mysigt tycker vi! Inga grannar, lugnt och stilla - ja det är vårt lilla paradis. Torpet har funnits med sedan jag var en liten skrutt och det är fantastiskt att nu också kunna ge vår son detta. Hela familjen trivs här!


Fika på verandan funkar fint :-)
UthusetGasolkök har vi, men det är betydligt mysigare att laga mat på vedspisen förstås

Ha en fin dag!


Kram /Åsa

5 kommentarer:

 1. Jisses vad MYSIG! Vedspisen är ju min personliga dröm. Härligt!
  Vad kul att ni var så flitig och gjorde en rejäl vårstädning..jag håller på ute med veden, kompost, krattningen. Nu var det fikadags och en liten bloggtid. Ha det så bra! Kram Ute

  SvaraRadera
 2. Måste vara underbart att ha en liten stuga el ett litet torp. Arbete, men vilken härlig avkoppling också :)

  SvaraRadera
 3. Åh, jag blir nog allt lite avis! Ett torp utan all el skulle innebära liv utan tv och dator, vore så skönt att kunna välja det ibland för att bara kunna vara med familjen :), även om städningen är sådär!

  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 4. Det verkar underbart att bo där! Så mysigt!! Skönt att ha en sådant ställe att rymma till.
  Ha en skön dag!
  Ullis

  SvaraRadera
 5. Åh, vilket litet paradis! Förstår att ni trivs där.
  Möss inomhus är inget kul, vi har också haft problem med det här på Solhäll, men det är bättre nu när vi bor här permanent. Fast fällorna står kvar här och där för säkerhets skull.
  Ha en riktigt fin Valborg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera