fredag 29 april 2011

Fredagslycka...

Ja, idag är det ju fredag och det är ju mysigt förstås. Ännu mysigare blir det ju när körsbärsträdet blommar för fullt - så vackert! Vårt körsbärsträd planterade vi för ca 3 år sedan, så det är inte alls stort ännu. Men fint ändå :-).

Idag har jag rensat i trädgårdslandet, mycket ogräs var det. Jag har också flyttat alla våra jordgubbsplantor och har istället planterat dom i en träram som står lite upphöjd. Detta för att vår glupska hund inte ska smaska i sig alla våra jordgubbar i sommar (som han gjorde förra sommaren...).

Ha en fin kväll!

Kram /Åsa

onsdag 27 april 2011

Vårstädning på torpet...

Gårdagen tillbringade jag och sonen på familjens sommartorp. Vårstädning stod på schemat och den största utmaningen var att undanröja alla spår efter dom små söta (hrmm) mössen som har hälsat på under vintern. Jo, jag tycker dom är söta att se på (utomhus...), men dom behöver ju inte lämna så hiskeligt mycket spår efter sig, om dom nu nödvändigtvis måste gå in i huset... Ja, ja - sopa golv, våttorka golv, dammtorka överallt, piska mattor osv gjorde vi. Nu doftar hela huset rent, så nu kan vi börja tillbringa tid där igen.

Här pratar jag torp på riktigt alltså, här finns ingen el och inget rinnande vatten. Mysigt, mysigt tycker vi! Inga grannar, lugnt och stilla - ja det är vårt lilla paradis. Torpet har funnits med sedan jag var en liten skrutt och det är fantastiskt att nu också kunna ge vår son detta. Hela familjen trivs här!


Fika på verandan funkar fint :-)




Uthuset



Gasolkök har vi, men det är betydligt mysigare att laga mat på vedspisen förstås





Ha en fin dag!


Kram /Åsa

måndag 25 april 2011

Underbara dagar...

Vilket påskväder vi har haft! Rena rama sommarvärmen!

Påsken har ägnats åt att träffa släkten, äta gott (och alldeles för mycket...), lapa sol, gå promenader i skogen och av att bara vara. Mysiga dagar!









Idag har jag varit duktig och laserat om våra solstolar med tillhörande fotpallar som min kära pappa har snickrat till oss. Bild kommer senare, för just nu ligger dom upp och ner för att torka till. Jag passade samtidigt på att lasera sonens egna lilla bord med bänkar, när jag ändå stod med penseln i högsat hugg. Allt blev svartlaserat. Jag gillar svarta utemöbler, för då syns inte smutsen så väl ;-).



Ha en fortsatt fin annandag påsk!



Kram /Åsa

fredag 22 april 2011

Socker...

...har jag ätit alldeles för mycket av idag... Gott, gott är det förstås med godis, men redan nu känner jag att gränsen är nådd. Resten av påsken ska jag enbart inmundiga mat och dryck - inget snask. Få se om det håller :-).



Gårdagen tillbringade tillsammans med många trevliga häxkompisar på Blåkulla förstås :-). Kvasten gjorde ett bra jobb för oj vad det gick undan. Katten fick hålla sig fast ordenligt för att inte trilla av i farten :-).

Glad Påsk!




Kram/ Åsa

tisdag 19 april 2011

Sol, sol...

Ännu en underbar dag! Vi har tillbringat dagen i solen tillsammans med barn och vuxna - en härlig dag med god fika och busiga barn.

Det är så vackert överallt nu - i skogen lyser det vitt överallt av vitsippor. I trädgårdar blommar påskliljorna för fullt. Härligt!

Gräset har kommit igång och växa härhemma såg jag idag och jag ska nog inhandla lite gödsel till den stackars gräsmattan tror jag. Jag brukar inte gödsla gräsmattan, men förra året gjorde jag det för första gången och oj vilken skillnad! Så det kommer jag nog göra i år också.


Den här söta lilla huset passerade vi idag - ett hav av påskliljor växte runt om. Vackert!


Nu är det dags för den lilla skrutten i familjen att gå och sova tror jag, han är trött efter dagens lek och bus. För egen del är det nog dags för en kopp kaffe snart, men först får jag nog läsa en saga för lilleman tror jag :-).


Kram /Åsa

måndag 18 april 2011

En liten skatt...

Ett underrede till en gammal symaskin, får agera blombord på vår veranda. Min tanke från början var att gjuta en bordsskiva till det, men det har jag inte hunnit med helt enkelt.

Idag snokade jag runt i mina gömmor och hittade en liten skatt - en bit av ett gammalt, nött trägolv från mina föräldrars gamla torp, som jag norpade med mig någon gång när dom renoverade. Den passade precis perfekt som bordsskiva till min gamla symaskin! Lycka!



Idag har det varit supervarmt här - 18 grader! Konstigt kändes det nästan att knata runt i trädgården utan jacka - men härligt!

Kram /Åsa

fredag 15 april 2011

Söta små krukor...

Jag gillar att fynda på loppisar. Nu har jag i och för sig befunnit mig i ett rensa-ut-allt-som-jag-inte-måste-ha-stadie. Mycket som jag har samlat på mig på bland annat loppisar genom åren, kan numera inhandlas på olika loppisar eftersom jag har skänkt tillbaka grejerna :-). Återvinning så det förslår :-).

En sak som jag tycker är skoj, är gamla fina blomkrukor. Den här som står i vårt köksfönster är nog inte så gammal egentligen, men jag tycker det är charmig. En liten blyg pelargon står där just nu och försöker växa sig stor och ståtlig.



Morgondagen ska tillbringas med gummistövlar på och spaden i högsta hugg. Här ska det grävas! En ny rabatt håller på att anläggas, en stooor sådan, så här ska det grävas bort grässvål så det står härliga till. Vi har en ganska kuperad trädgård och det är inte det lättaste att klippa gräset här. Vad gör man då åt saken??? Jo, man odlar upp eländet med blommor så slipper man klippa gräs.

Många tycker att det kräver mer arbete med rabatter än att klippa gräs, men där håller jag inte alls med. Jag hatar att klippa gräset, det är sååå trist! Mitt tips är att plantera blommor tätt, tätt, så syns inte ogräset och då behöver man ju inte ligga på alla fyra och rensa ogräs (inte så ofta iallafall). Så - bort med gräset, så att du slipper gräsklippning och fram med blommorna istället! Det är min melodi!

Kram /Åsa

torsdag 14 april 2011

Vitsippor och brödbak...

Idag har sonen och jag varit i skogen och plockat de första vitsipporna. Nu står dom i en vas på köksbordet och påminner oss om att våren är här, trots att det faktiskt har varit ganska ruggigt idag.

Jag har varit huslig och bakat matbröd idag. Längesen jag gjorde det, men oj vad det är smaskigt med nybakat bröd. Slurp!

Jag tänkte att jag skulle prova att använda kameran på ett lite mer utmanande sätt. Alltså inte bara ställa den på autoläge och trycka (som jag nästan hela tiden har gjort hittills...), utan nu verkligen försöka förstå mig på vad det är för kamera jag har. Inte det lättaste kan jag meddela, men skam den som ger sig! Prova, prova, prova är ju det som gäller.

Vi fick en uppgift av ledaren på vår fotokurs till nästa vecka. Alla skulle ta ett foto med tema "Våren" att ta med och visa upp. Ångest! Nej, inte riktigt kanske - men lite prestationsångest får jag allt :-).

Ja, ja - jag är ju där för att lära mig :-)!


Kram /Åsa

onsdag 13 april 2011

Award och fotokurs...



Gulliga, snälla Annelie med den mysiga bloggen Zinkhjärtat har gett mig en Award. Tack snälla Annelie! Superduperglad blir jag förstås :-).

Jag skickar genast Awarden vidare förstås, till dessa 5 inspirerande och härliga bloggar, som verkligen förgyller min vardag. Besök gärna dessa tjejer vetja! Fru Vallmo Fröken Gröns Blogg Ledighetsparadiset Solåkra Kulturgryningen Välkommen till Lövkojan

Kvällen har jag tillbringat med ett gäng fotoentusiaster. Min fotokurs började nämligen idag och jag känner mig lite trött i huvudet kan jag erkänna... Oj, vad mycket nytt jag har lärt mig. Imorgon blir det till att praktisera allt som vi har gått igenom idag och så prova, prova och prova igen :-). Superkul!

Kram /Åsa

måndag 11 april 2011

Däckbyte och fika i hammocken

Idag var jag och bytte till sommardäck på bilen - det är ju ett vårtecken om något :-).

Vi har också pysslat i trädgården idag, jag och sonen. Jag har bland annat fortsätta att klyva veden, det tar sin lilla tid kan jag meddela... Vi fikade i hammocken idag, årets första hammock-fika. Härligt, härligt! Utsikten ner mot sjön gör förstås fikat ännu smaskigare :-).

Några av våra tulpaner har slagit ut och även påskliljorna. Det är märkligt - först händer ingenting, sen händer inget... och sen säger det bara pang och så formligen exploderar det i trädgården. Jag har hela vinterna längtat efter detta och verkligen suttit och funderat och planerat för allt jag skulle vilja göra i trädgården nu när det blir varmare.

Nu när det faktiskt är vår på riktigt, så känner jag mig nästan lite överväldigad på nåt sätt. Vart ska man börja liksom? Vi går och småpetar mest överallt, men man kanske skulle fokusera på en sak i taget så att något blir klart någon gång... Men det är nog jag i ett nötskal - att ha mängder med saker på gång samtidigt :-). Ganska kul på ett sätt, men väldigt frustrerande på ett annat... Ja, ja - sån är jag :-).


Fika i hammocken smakar ljuvligt

Kram /Åsa

söndag 10 april 2011

Joggning och vedklyvning

Idag började jag med att småspringa bredvid sonen och hans cykel. Herregud vad jag är otränad... Man kan ju alltid hoppas på att han tar lååång tid på sig att lära sig cykla, så att jag får springa lite varje dag :-). Det lär ju vara nyttigt har jag hört ;-).

Vi fick låna en vedklyv av svärfar idag, mycket fiffig uppfinning måste jag säga! Vi har ju en hel del ved att klyva efter dom 5 tallarna som vi har fällt. Det lär väl ta ett tag att klyva allt, men vi har iallafall börjat idag. Och mycket ved blir det!

Vi avslutade dagen med en kvällspromenad i solen utmed sjön. En superfin kväll! Nu väntar snart nattning av lilleman, sedan blir det nog en kopp te och lite slötittande på tv:n.



Kram /Åsa

lördag 9 april 2011

Lärkans sång...

Idag har det varit superfint väder här - soligt och varmt. Dagen har ägnats åt att småspringa bredvid en glad son som nu håller på att lära sig att cykla. Ett mycket bra sätt att gå ner i vikt på gissar jag, för detta småspringande lär vi nog få hålla på med ett tag ;-).

Nu på kvällskvisten tog jag en promenad med Zorrosudd och då hörde jag äntligen lärkan sjunga. Så härligt!



Kram /Åsa

fredag 8 april 2011

Jo, visst dök han upp...

Hantverkaren kom mycket riktigt hit. Vid 9.30-tiden så var han här och knatade glad i hågen in i köket. Han plockade fram eklisterna som han skulle sätta upp, bara för att snabbt konstatera att "det här blir ju inte bra"... Bänkskivan i köket är av ek och listerna som han skulle sätta upp visade sig vara mycket, mycket ljusare än bänkskivan. Inte snyggt alls.

Så han tog helt sonika med sig eklisterna tillbaka för att se vad han kunde göra åt saken. Så idag blev det med andra ord inget gjort i köket, han kommer kanske nästa vecka... Fantastiskt... Ja, ja - någon gång blir det väl klart kan man misstänka :-).

Hur som helst - jag lägger in lite bilder från vårt kök som utlovats. Listerna saknas, men det kanske inte är något ni ser direkt. Jag lägger in lite före-och-efter bilder och börjar med bilder från köket som det ser ut idag - annars blir jag bara deprimerad :-).


Köket som det ser ut idag


Köket idag med det FINA kaklet :-)


Köket idag


Under renovering...


Under renovering...


Det gamla kaklet. Syns kanske inte här, men otroligt fult gjort...


Snyggt??? NOT!!!

Kram /Åsa

Att vänta på en hantverkare...

Imorse kl. 7 ringde telefonen ilsket. Jag ska villigt erkänna att vi faktiskt låg och sov fortfarande... Sömnigt sträckte jag mig efter telefonen och svarade, det var hantverkaren som ska fixa det sista i köket. Lite lister runt kaklet osv. "Godmorgon", hojtade han glatt, "är ni vakna?"... Nja, jag var ju tvungen att erkänna att det var vi knappt...

"Jag kommer förbi idag, under förmiddagen", hojtade vår glada o mycket pigga hantverkare. Och här sitter jag nu och undrar... "under förmiddagen" - när är det egentligen? Är det typ kl. 9 eller är det kl. 11? Han kunde nämligen inte säga en tid, utan "under förmiddagen" var det som gällde...

Jag är förstås glad över att han kommer och gör klart i köket, men är något irriterad över att jag inte har en aning om när han kommer... Så här sitter vi nu och väntar på att det ska bli förmiddag, så att han kan komma :-).

Jag återkommer lite senare o förhoppningsvis kan då jag lägga in lite foton från köket, om det blir klart :-).


Kram /Åsa

torsdag 7 april 2011

Naturen vaknar till liv...

Det är egentligen fantastiskt hur snabbt det går. Från att ha varit vinter och superkallt, till att snön smälter och blommorna liksom inte kan vänta längre. Naturen vaknar till liv igen och det är härligt!

Daggkåpan tittar fram

Kärleksörtens knubbiga små knoppar har också letat sig upp

En tulpanknopp minsann



Lammöronen sticker upp, ludna och gulliga

Och så söta krokusar förstås, dom är överallt i trädgården. Den här färgen tycker jag är så söt!



Här blåser det som tusan idag, men det är soligt och ganska varmt ändå. Idag har vi inhandlat lite fler penséer. Funderade lite på om jag skulle köpa sättpotatis idag, men bestämde ändå att jag skulle vänta lite. Men man kanske kan handla dom nu egentligen, så att dom får ligga och förgro inne ordentligt? Eller vad tror ni?


Ha det fint!


Kram /Åsa

onsdag 6 april 2011

Har tagit mig i kragen...

Japp - idag har jag tagit mig i kragen och anmält mig till en fotokurs. Jag har funderat på det länge, men har inte riktigt tagit tag i saken. Men idag så :-)! Kursen börjar redan nästa onsdag, sammanlagt kommer vi träffas 5 gånger. Det ska bli så spännande! Jag hoppas förstås att jag kommer att få lära mig en massor :-)!



Kram /Åsa

måndag 4 april 2011

Blommor, blommor...

Ja, nu är dom överallt. Dom små blommorna som dyker upp lite här och var i trädgården - underbart! Till och med vallmon har kommit upp med gröna blad - ganska modigt av den måste jag säga :-).

Pärlhyacinterna blommar dock inte ännu i våra rabatter, dom som finns med på bilden nedan är från en av våra krukor som står vid entrén.









Idag har vi kört iväg allt tallris som har legat i vår trädgård. Vi beställde en container som vi fyllde med allt ris och nu är allt borta - puts väck! Sååå skönt!!! Nu är vi lite möra i kroppen av allt arbete och jag har minsann blivit lite mer fräknig efter att ha varit ute i solen hela dagen.


Kram/ Åsa

lördag 2 april 2011

Kronprinsess- och prinsbesök...

Ja, idag har vi gjort något som jag inte trodde jag skulle vara med om... Vi har varit och sett kronprinsessan Viktoria och prins Daniel! Dom har i dagarna varit runt om i Småland på besök och idag var dom i Kosta för att inviga Kosta Boda Art café.

Eftersom vi inte bor så långt från Kosta, så tog vi oss en tur dit. Jag är absolut ingen kungafantast, men har heller inget emot kungahuset - jag känner mig rätt neutral i denna fråga. Hur som helst så var det riktigt kul att se dom i verkligheten idag.

Vi blev tilldelade flaggor som vi viftade glatt med. Jag tog en hel del bilder, sen lade batteriet i min kamera av - så himla klantigt av mig att inte ladda det innan! Nåväl, jag fiskade snabbt upp min nya iPhone - och det blev riktigt bra kort med den också :-).




Nu är jag supertrött, det är nog dags för en slurk kaffe tror jag.




Ha en mysig lördag!


Kram /Åsa

fredag 1 april 2011

Uteblivet hantverksbesök...

Ingen hantverkare i sikte idag... Suck säger jag bara! Han skulle komma hit idag och slutföra det sista finliret i köket, men han dök aldrig upp. Vi ringde och lämnade meddelande, men tror ni han ringde tillbaka? Nix pix!

Jag blir så trött! Ja, ja - han kommer kanske på måndag... Annars får vi väl fortsätta att jaga honom... Hantverkare är ju verkligen ett släkte för sig.

Annars har vi inte gjort så mycket idag, har varit och handlat lite mat och så förstås godis till morgondagen. Det får ju inte glömmas bort :-).

Köpte en trädgårdstidning också - härligt att bli inspirerad. Nu vill man ju bara ut i trädgården och gräva o fixa!


Kram /Åsa