måndag 7 mars 2011

Adjö tallarna...

När vi flyttade in i vårt hus för ungefär fem år sen, så växte det väldigt många tallar i vår trädgård. Jag kan i skrivande stund inte minnas exakt hur många det var, men ca 12-15 stycken. Hur stora som helst var dom, så vid varje storm så höll vi andan och bad en stilla bön att inte tallarna skulle ramla på något hus. En tall föll faktiskt vid en storm och landade precis bredvid grannens garage... Då bestämde vi oss för att nu ska dom bort...

Sagt och gjort så började vi lite försiktigt att ta ner några stycken. Året därefter togs ytterligare några ner och sådär har vi hållt på. I november förra året fällde vi dom sista fem tallarna. Med trädgården full av kapade tallar och tallris överallt, så föll den första snön. Sen har det ju som vi alla vet varit en riktig vargavinter, så all snö har som tur är dolt allt elände.

Nu har ju snön börjat smälta, vilket förstås är skönt. Men nackdelen är att man nu ser eländet igen... Så igår och idag har vi försökt att släpa ihop allt ris i en hög och all ved som ska huggas i en annan hög. Det finns mycket kvar dessvärre, men när vi väl har släpat ihop allt så ska ta hit en container för att slänga allt ris i.

Nu längtar jag till våren och sommaren ännu mer, för nu är jag väldigt nyfiken på hur detta kommer påverka växtligheten. Vi har ett hörn av trädgården där växterna inte växer, det var på den platsen där dessa fem nedtagna tallarna stod. Bland annat står en liten ynklig syrénhäck där och stampar o växer aldrig till sig. Det ska som sagt bli spännande att se om den växer till sig nu när den inte behöver konkurrera om näringen i jorden med de gigantiska tallarna.


Här syns en liten del av vår trädgård, med träd och ris som ligger huller om buller.
Bakom skymtar vår finfina sjö och grannens lilla gäststuga.Ha en fin eftermiddag!

Kram/ Åsa


4 kommentarer:

 1. Åh, vad lite snö ni har kvar! Hos oss smälter och droppar det ju oxå för fullt, men vi har trots allt himla mycket kvar!
  Sv: Jag håller med dig med lådan, vill egentligen har den som den är även pappret kvar, så jag ska slippa bara bort på baksidan.
  Krebbelchen är faktiskt roliga recept och bild kommer väl imorgon! :)
  Ha en fin blåmåndag!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Säger detsamma som Fru Vallmo - vad lite snö ni har - ljuvligt. Och vilken fin utsikt ni har över sjön!
  Förstår att det är jobbigt med röjningen just nu men det kommer bli jättebra. Syrenen kommer med all säkerhet att sätta fart. Lite ny jord och gödsel skulle säkert inte vara så dumt det heller:)
  Lycka till:)
  Stor Kram Annelie ♥

  SvaraRadera
 3. Otroligt mycket tallar kan man säga! Säger som de föregående, vad lite snö, gud vad skönt att se barmark!

  Tror nog det kommer bli fart på växtligheten nu, blir kul att se som sagt.

  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Men oj vad mycket tallar, bra jobbat att ni fått ner allihop!
  Ska bli kul att följa växtligheten i din trädgård.
  Ha en fortsatt skön vecka!
  Kram Helena

  SvaraRadera