tisdag 22 mars 2011

En hund som rymmer...

Ja, vi har en liten busig, glad och nyfiken hund som har kommit på att det är väldigt skojigt att springa in i grannarnas trädgårdar. Vare sig vi eller grannarna tycker att det är lika skoj som bushunden tycker... På två sidor av vår trädgård har vi häck planterad, så där smiter han förstås inte ut, men de två andra sidorna av trädgården är öppna och där ser han sin chans att utforska världen...

Vi har länge funderat fram och tillbaka på vilket slags staket vi ska sätta upp. För ett staket är ett måste har vi konstaterar (om vi nu inte vill fortsätta att skena runt som skållade troll och jaga vår lilla svarta lurviga bushund... och det vill vi inte längre kan jag säga ;-)...).

Vår trädgård är en naturtomt med mycket sten och ganska kuperad, med andra ord inte så lätt att smäcka upp vilket staket som helst i. Vi har haft ett otal gubbar här från olika byggfirmor som har gått och kliat sig i huvet o inte kunnat svara på hur man kan lösa detta. Det har kännts som att vi har världens mest komplicerade trädgård, vilket jag inte tror att vi har :-).

Nu har vi tröttnat på att höra att "det här blir svårt", "jag undrar hur man ska lösa detta" och "ja, här måste vi ju in med maskiner, vi måste gjuta och det blir jättedyrt" osv....

En snilleblixt fick vi häromdagen - varför inte en gärdesgård?! Gärdesgårdar har man ju i alla tider satt på dom mest kluriga ställen i skog och mark! Sagt och gjort - vi har nu luskat runt för att hitta någon som arbetar med detta gamla hantverk. Och nu har vi hittat honom! Jippi! "Kuperad trädgård med mycket sten - inga problem" sa killen när jag pratade med honom. "Det löser vi"! Härligt - precis vad jag vill höra!

Sagt och gjort - nu är det bestämt! En gärdesgård blir det och med en liten grind vid ett ställe, eftersom vi går ut där ibland för att komma ner till sjön. Innan midsommar har killen sagt att han ska fixa det - jag längtar!!! Och jag tror att det kommer bli så fint! Det smälter ju in i trädgården på ett väldigt naturligt sätt. Och jag ser så fram emot att slippa jaga hund mer :-).Bild lånad från Naturaktiviteter

Ha en fin dag - här lovar dom 10 grader och sol - vi får se om det stämmer :-).

Kram/ Åsa


3 kommentarer:

 1. Ja ibland och inte så sällan undrar jag över en del hantverkare, en del får det att låta så in i vassen avancerat och jag tror som du att det är det inte alltid!

  Det blir jättesnyggt med en gärdesgård tror jag också, det är ju både luftigt och ändå smiter han ingenstans :). Härligt att det löst sig.

  Här blev det en underbar vårdag, hoppas det blev det hos er också.
  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Det kommer säkert passa jättebra med en järdesgård hos er!
  Vi har haft en riktigt härligt solig dag idag. Hoppas på att det blir lika bra imorgon:)
  Stor Kram Annelie ♥

  SvaraRadera
 3. Hihi, jag kan riktigt se framför mig hur ni springer omkring på bygden och jagar er lille vovve! Gärdesgård låter som en toppenidé, - det blir både praktiskt och VANSINNIGT snyggt.
  Önskar dig en skön onsdagkväll!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera